Navigácia

Právne informácie

Aktuality zo života školy

Diabetes Mellitus je choroba podmienok, nie zákazov......

Ako žiť a prežiť plnohodnotný život s diabetom, aké sú nové trendy v liečbe a monitorovaní diabetu, pozitíva a negatíva inzulínových púmp, režim diabetika, šport a zábava diabetika ... o tom všetkom nám prišla vo štvrtok 7. novembra porozprávať a aj nás niečo naučiť edukátorka diabetu Mgr. Janka Hagendorfová. Zastupuje n.o. KlauDIA, ktorá sa venuje edukácii pacientov, od tých najmenších po najstarších, o používaní inzulínových púmp, stravovaní diabetika a organizovaní rozličných aktivít pre ľudí trpiacich týmto ochorením. Odbornej prednášky sa zúčastnili študenti  III.ZA triedy  spolu s vyučujúcimi odbornej klinickej praxe.

„Prednáška sa nám páčila, pretože rozšírila naše vedomosti a priblížila diabetes natoľko, že získané vedomosti dokážeme využiť v praxi ,“  uviedli v závere študenti.

Ďakujeme Janke Hagendorfovej nielen za odborné, obohacujúce a cenné praktické informácie, ale aj za odborné materiály. My, budúci zdravotníci, sa budeme s týmto ochorením stretávať veľmi často. Každá informácia a jej následné využitie v praxi je pre nás i pre pacienta významným prínosom.

PhDr. Kuljovská Mária

Novinky

Kontakt

  • Stredná zdravotnícka škola sv. Františka z Assisi
    Horná 137, 022 01 Čadca
  • (+421) 041/433 51 22 - sekretariát,

Fotogaléria