Navigácia

Právne informácie

  • Vianočný koncert 2023

    Vianočné obdobie je za nami, my sa však k nemu vrátime spomienkou na vianočný koncert. 22. december bol dňom, počas ktorého sa našou školou ozývali tóny krásnych vianočných piesní, klavíra, heligónok, saxofónu, huslí a gitary. V tento deň sa uskutočnil v škole Vianočný koncert 2023. Koncert, počas ktorého študenti a študentky našej školy predviedli svoje hudobné nadanie a talent, bol tým najkrajším ukončením roka. Sprevádzali nás ním moderátori Matúš Hrubý zo SZŠ a Anička Letová zo SOŠ pedagogickej. Vianočné melódie vo všetkých prítomných navodili sviatočnú náladu a ešte viac ju umocnili slová pani riaditeľky, ktorá všetkým popriala pokojné a požehnané Vianoce. Veríme, že sme tak začali novú krásnu tradíciu, v ktorej budeme pokračovať aj v nasledujúcich rokoch.
    Mgr. Katarína Kubašková, PaedDr. Marcela Podmanická

  • Ako sa zdravo stravovať ...

    Študentky IV.ZUA motivovali deti v Materskej škole Svrčinovec, ako sa správne stravovať, aby mali zdravé zúbky.
    Mgr. Marianna Koperová 

  • Vyhodnotenie školského kola Olympiády ľudských práv

    Dňa 11. 12. 2023 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády ľudských práv. Olympiády sa zúčastnilo 28 žiakov z oboch škôl, ktorí vedomostne zastupovali svoju triedu. Na olympiáde žiaci preukázali vysoké znalosti z uvedenej problematiky a zároveň si užili veľa zábavy. Všetkým výhercom srdečne blahoželáme a zúčastneným ďakujeme.
    1. miesto získala II. UVB – Uhliariková Klára, Poláková Timea
    2. miesto získala II. PS – Hančínová Natália, Plevková Sabína
    3. miesto získala III. UVB – Murčová Marianna, Mekiňová Alžbeta.
    PhDr. Martina Mitková

  • Anglické divadelné predstavenie

    V stredu 6. 12. 2023 si študenti našej školy dopriali mikulášsky darček v podobe účasti na divadelnom predstavení Pygmalion v podaní TNT THEATRE BRITAIN v Dome odborov v Žiline. Pod dozorom vyučujúcich anglického jazyka si vychutnali profesionálne herecké výkony a perfektnú angličtinu hercov pochádzajúcich z Veľkej Británie. Domov sme sa vrátili obohatení o pekný kultúrny zážitok, overili sme si, čo vieme a nadobudli sme chuť do ďalšieho štúdia angličtiny.
    učiteľky ANJ

  • Predvianočná báseň vo Viedni....

    V žiari svetielok tešíme sa na príchod Spasiteľa Krista ...

    Aj tento rok si naši noví, rovnako aj starší študenti mohli pozrieť a vychutnať atmosféru predvianočnej  Viedne. Že sa tu narodila, vládla a aj zomrela najväčšia cisárovná  európskych dejín vieme, že je miestom mnohých rokovaní na najvyššej úrovni, tiež vieme. Niektorí študenti však podotkli aj to, že je  najdrahšou európskou metropolou, ale aj napriek tomu sme ochutnali  ich povestný punč, aj nejaké drobné miestne špeciality. Počas nášho putovania nás sprevádzala žiara denného svetla.  Večer, keď na mesto padala tma, nám na cestu smerom k autobusu svietila žiara miliónov malých svetielok z prekrásnej výzdoby ,ktorou sa toto veľkomesto pýši. Na záver od nás putujúcich – pre Vás všetkých malý vinš od Dobroslavy Luknárovej:
    Do sveta, kde vládnu toľké hrubé slová,
    Nehodí sa vôňa Vianoc – vanilková.
    A predsa prichádza, vznáša sa vôkol nás.
    Do sŕdc človečenských zaznieva tichý hlas:
    „ Láska buď tu  s nami......... “ ľuďmi tejto zeme.
    Zvoň na naše srdcia, aj keď zabudneme.
    Aj keď to nechceme, zvoň a prebuď v duši
    tichučkú ozvenu - Prosím, prosím, prosím -  
    o takú premenu:
    Nech cesta ku srdcu zostane vanilková, medová, vianočná!
    Tak Vám aj my prajeme požehnané vianočné sviatky, nech tie Vaše srdcia nikdy neprestanú zvoniť a prebudia v druhých tichú ozvenu a zrkadlo Vašej láskavosti.
    S.Kubincová, M. Kuljovská

  • ÁNO PRE ŽIVOT

    Milí študenti a kolegovia, v mene neziskovej organizácie Áno pre Život vám všetkým veľmi pekne ďakujem, že ste sa zapojili do vianočnej charitatívnej akcie a pripravili darčeky pre mamičky s deťmi. Nech vás pod vianočným stromčekom pri rozbaľovaní Vašich darčekov hreje pocit, že ste pomohli niekomu v núdzi. Ešte raz veľmi pekne ďakujem a prajem požehnané vianočné sviatky.
    Mgr. Silvia Pytelová

  • Deň otvorených dverí 2023

  • Športové fotonávraty

    Okresné kolo vo florbale žiačok stredných škôl pre školský rok 2023/2024. Dievčatá vybojovali skvelé 2. miesto. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.
    Mgr. Marián Ponek

  • Kúzlo vianočnej pomoci 2023

  • Dejepisná olympiáda 2023

    Na školskom kole dejepisnej olympiády sa zúčastnilo 24 študentov. Prvé miesto získala Barbora Varholíková z II. PS. Srdečne gratulujeme.
    KS

  • ...možno z nás budú záchranári

    Vozový park ZZS Bratislava, stanica Čadca sa rozrastá o nové, moderné záchranné vozidlá, ktoré sme si so žiakmi II.PS boli obzrieť v rámci predmetu prvá pomoc. Záchranári nám predviedli moderné vybavenie sanitiek – monitory, resuscitačné rameno, transportnú techniku, injektomaty – dávkovače liekov, prezreli sme si interiér vozidiel. Na vlastnej koži sme skúsili, aké ťažké sú prístroje a vybavenie, ktoré so sebou nosia záchranári na výjazdoch. Ďakujeme záchranárom, ktorí nám priblížili prácu na záchrannej zdravotnej službe, aj za ich nasadenie pre záchranu ľudských životov.
    Mgr. Marcela Baculová 

  • BEST IN ENGLISH

    Dňa 16. 11. 2023 sa študenti našej školy zapojili do medzinárodnej jazykovej súťaže v anglickom jazyku Best in English. Súťaže sa celosvetovo zúčastnilo viac ako 24 000 študentov zo 702 stredných škôl v 34 krajinách. Priemerný výsledok všetkých študentov bol 82 bodov. Našu školu reprezentovalo 20 študentov. Najlepší výsledok dosiahla Barbora Privarová (IV. PS). Nadpriemerne úspešné boli aj Barbora Kormancová (IV. ZUA), Aneta Vnuková (I. PSB) a Silvia Brisučiaková (IV. PS). Ďakujeme všetkým študentom za účasť a reprezentáciu a tešíme sa opäť o rok.
    učiteľky ANJ

  • Pomoc núdznym

    8. december – sviatok Nepoškvrneného Počatia Panny Márie oslávila 1.SAN netradičným spôsobom – návštevou charity v Čadci. Je to už 15 rokov, kedy začala charita patriť pod Žilinskú diecézu. Zážitok zo stretnutia s personálom a obyvateľmi charity bol naozaj silný, hlboký dojem v nás zanechala najmä obetavosť personálu, ktorí sa snažia pomáhať ľuďom v akejkoľvek ťažkej životnej situácii. Vypočuli sme si príbehy ľudí, niektoré so šťastným koncom, niektoré tragické. Prekvapilo nás, s koľkými organizáciami musí charita spolupracovať, aby zabezpečila týmto ľuďom návrat do života. Zaujali nás aj príbehy drogovo závislých mladých ľudí a príbehy ich rodín. Pomoc sa tu dostane každému, kto ju potrebuje a požiada o ňu. Ale bez ľudí, ktorí sú ochotní nezištne a zadarmo pomáhať, by to nebolo možné. Preto sme sa aj my snažili prispieť a priniesť trochu radosti. Odchádzali sme plní dojmov a s presvedčením, že naše zdravotnícke povolanie je to najkrajšie a najpotrebnejšie.
    PhDr. Ivana Grigová

  • Olympiáda ľudských práv 2023

    Dňa 11. 12. 2023 sa cez veľkú prestávku uskutoční školské kolo OLYMPIÁDY ĽUDSKÝCH PRÁV. Na školskom kole sa zúčastnia dvaja žiaci z  každej triedy z oboch škôl. SZŠ budú reprezentovať:
    I. PSA Vanessa Pajerová, Valéria Kaháková
    I. PSB Peter Krenžel, Aneta Vnuková
    II.PS Sabína Plevková, Natália Hančínová
    I.ZUA Michaela Dobroňová, Daniela Frkáňová
    II.ZUA Sofia Neslušanová, Aneta Rechtoríková.
    PhDr. Martina Mitková

  • Za poznaním v Ostrave

    Trieda 3. PS sa 8. decembra zúčastnila odbornej exkurzie na popáleninovom a psychiatrickom oddelení fakultnej nemocnice v Ostrave. Našou sprievodkyňou na Popáleninovým oddelením bola Mgr. Jana Nováková, ktorá nám predstavila históriu, štruktúru a činnosť oddelenia, spôsoby liečby a prevencie. Na psychiatrickom oddelení nás Mgr. Vladimír Němec zoznámil s duševnými poruchami, ich príznakmi a terapiou. Bolo to poučné, zaujímavé i dojemné. Mali sme možnosť nahliadnuť do sveta, ktorý je pre mnohých z nás neznámy. Videli sme, aké náročné, zodpovedné a obdivuhodné je povolanie zdravotníka. Zároveň sme sa stretli s pacientmi, ktorí nám ukázali, aké silné, odvážne a nádherné je ľudské srdce, ktoré dokáže prekonať bolesť, strach a beznádej. Návšteva nám ukázala nový pohľad na život, zdravie a krásu, ktoré by sme mali všetci vážiť a chrániť.
    Mgr. Jana Krčmáriková

  • Svätý Mikuláš

    Dňa 6. decembra 2023 boli aj naši žiaci obdarení drobnou sladkosťou. Všetkým zapojeným osobám ďakujeme za ochotu a pomoc.
    Mgr. Račková Dominika

  • Piškvorkový (Tic-Tac-Toe) turnaj: šk. kolo 6. 12. 2023

    (VI. ročník strategickej stolnej hry - hlavolamu na precvičenie mysle a otestovanie logických schopností)

    Víťazmi viac ako hodinového zápolenia každého s každým sa napokon stali:
    1. miesto: Barbora Varholíková, II. PS (postup do súťaže medzi „našimi“ školami)
    2. miesto: Matúš Majchrák, I. PSB
    3. miesto: Simona Stráňavová, II. PS
    Gratulujeme a tešíme sa na záverečný novoročný turnaj o majstra SZŠ sv. Fr. z Assisi a SOŠPg sv. M. Goretti. Škoda, že sa pre nemoc nemohli školského kola zúčastniť všetci hráči. Okrem sponzorov cien ďakujeme aj pohotovému fotografovi a vyučujúcemu informatiky Mgr. Pavlovi Chupáčovi.

    Nikola Jedináková, Marika Podmanická (obe z II. PS) a Ing. Viktor Kubinec (vyučujúci INF)

  • Kinestetika - umenie vedomého pohybu

    Kinestetika je schopnosť používať vlastný pohyb v kontakte s inými ľuďmi takým spôsobom, aby ich mohol podporiť v ich vlastných pohybových zručnostiach. Práve toto bolo náplňou prvého workshopu s lektorkou Annou Zmajkovičovou, trénerkou kinestetiky. Študenti 2. PS sa zoznámili so základnými informáciámi tohto "umenia", tak dôležitého pre ich povolanie i ochranu svojho vlastného zdravia.
    -bj-

  • Svetový deň boja proti AIDS

    V piatok 1. decembra 2023 bude pod záštitou Kancelárie WHO na Slovensku vrcholiť už 17. ročník kampane Červené stužky, ktoré sú symbolom boja proti AIDS. AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého jedného z nás. V priestoroch našej školy budete mať možnosť zobrať si stužku, ktorej nosením vyjadríte solidaritu v boji proti chorobe AIDS.
    Mgr. Dominika Račková

  • Cesta za poznaním

    V pondelok sa žiačkam I. a II. ZUA otvorili dvere do Múzea patológie v Opave. Mali sme možnosť vidieť cez 250 exponátov od cirhózy pečene, pľúc poškodených fajčením, obličkových kameňov, až po nádory mozgu alebo aj 100 rokov staré tetovanie. Nasledovala interaktívna prednáška zameraná na techniky dezinfekcie rúk. Kontrolu dezinfekcie si každá z dievčat overila pod UV lampou a to je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Prehliadli sme si aj Slezskú univerzitu a poinformovali sa o možnostiach štúdia v odbore dentálna hygiena. Záver odbornej exkurzii patril poznávaniu a bol dôkazom, že Opava je s množstvom historických pamiatok skutočným hlavným mestom Českého Sliezska.
    Mgr. Pavlína Fongusová, PhDr. Mária Kuljovská

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná zdravotnícka škola sv. Františka z Assisi
    Horná 137, 022 01 Čadca
  • (+421) 041/433 51 22 - sekretariát,

Fotogaléria