Navigácia

Právne informácie

  • Postup do celoslovenského kola SOČ

    Iza Karolína Čáková z 3. PS sa na krajskom kole SOČ umiestnila na 2. mieste s prácou Ostať prirodzená alebo splynúť s dobou (trend estetickej medicíny) a postupuje do celoslovenského kola. Gratulujeme a držíme prsty.

  • Zviditeľni neviditeľného človeka

  • Friendly 02 - Mať sa rád je dôležité

    Milí študenti, predstavujeme vám ďalšiu epizódu študentského podcastu FRIENDLY. Témou je sebavedomie a sebaláska, ktoré sú veľmi dôležité pre každého z nás. Aj keď je sebavedomie a sebaláska dôležitá, občas môže viesť aj do nezdravej formy. Ako to vníma Iza z III.PS a Matúš z 1.PSA si môžete vypočuť v novej epizóde podcastu FRIENDLY.
    Iza a Matúš

  • Pokračujeme v edukačných aktivitách

    Cyklus prednášok pre seniorov pokračuje ďalšou témou - Význam pohybovej aktivity u seniorov. Viktória Jakubcová z III. PS zdôraznila klientom CSS Horelica benefity pohybu v každom veku a prakticky ukázala vhodné pohybové aktivity. Séria prednášok je organizovaná v spolupráci s Kysuckým kultúrnym strediskom v Čadci.
    Mgr. Monika Jánošíková

  • Biblická olympiáda

    Víťazky tohtoročného dekanátneho kola Biblickej olympiády za II. kategóriu stredné školy sú:
    Angela Kormanová III. UVA
    Anežka Zemančíková III. UVA
    Janka Pytlová III. UVB

    Menované študentky získali 1. miesto a postupujú do diecézneho kola v Žiline. Gratulujeme a ďakujeme.
    Mgr. Martina Rosinová

  • Adorácia

  • Berlínsky múr

    Ďakujeme Mgr. Michalovi Petríkovi z Nadácie Konrada Adenauera v Bratislave a pani Zuzane Hrdkovej z Kysuckej knižnice za odbornú prednášku pod názvom Múr - hranica napriek Nemeckom pre študentov 2. PS.
    Mgr. Stanislava Kubincová. Ing. Viktor Kubinec

  • Premýšľate, kam na strednú školu?

  • Spolupráca na úsmeve

    Edukačné aktivity pre žiakov 1. - 9. ročníka CZŠ Jána Palárika v Rakovej si pri príležitosti Medzinárodného dňa ústneho zdravia pripravila III. ZUA. Vďaka produktovej podpore firmy Petramed sa hravo inštruovalo o správnej ústnej hygiene. Rozprávali sme sa o škodlivosti sladených a energetických nápojov na zuby a celkový organizmus, dievčatá merali pH rôznych nápojov. Menšie detičky okrem iného zaujalo vyrábanie cukrožrútov z plasteliny a hry zamerané na zdravé a škodlivé potraviny pre zuby.
    Mgr. Pavlína Fongusová

  • Dezinfekcia zubnej ambulancie s Dürr Dental

    Význam dezinfekcie v zubnej ambulancii vysvetlila a zdôraznila maturantkám študijného odboru zubný asistent svojou prednáškou Bc. Júlia Hanesová z Dürr Dental.
    Mgr. Marianna Koperová

  • Raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť...

    Raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť... možno i preto sa niektorí z nás rozhodli putovať po miestach spojených so životmi svätcov ako Margita Mária Alacoque, Ján Mária Vianney, František Saleský... a kto si otvoril srdce, mohol zazrieť i to, čo očami nemožno... a verím, že tí, čo videli, nebanovali, lebo zažité nemožno nikomu vziať.

    /vdp. Igor Čuntala/

  • „NO HEALTH, WITHOUT BRAIN HEALTH .“

    V  tomto duchu sa niesol tohtoročný Týždeň mozgu  od 11. marca do 17. marca 2024.

    Opäť sme sa stali súčasťou globálnej aktivity zameranej na podporu nášho zdravia, predovšetkým fungovania nášho mozgu.

    Študenti našej školy si pripravili aktivity, ktoré pomáhali  prepájať pravú a ľavú hemisféru, podporovali krátkodobú a dlhodobú pamäť, rozvíjali reč, pozornosť, logické myslenie a úsudok.

    Na štyroch stanoviskách Vám asistovali :

    č.1/  Peter Krenžel a Natália Jahodníková (I.PSB)     

    Výsledok hádaniek : Hádanka 1 : NEDEĽA ,  Hádanka 2:  MRÁZ

     

    č.2/  Nikola Jedináková a Viktória Miriam Martiniková  (II.PS)

    Výsledok: hádaniek: Hádanka 1: 3 deti po 4 milióny ,  Hádanka 2: Auto

     

    č.3 / Judita Gajdičiarová a Martina Hanuláková (I.PSA)

    Výsledok hádaniek: Hádanka 1: ČLOVEK , Hádanka 2: SNEŽIENKA

     

    č.4 / Matúš Hrubý a Valentína Šimeková (I.PSA)

    Výsledok hádaniek: Hádanka 1: 7 ,  Hádanka 2: LASTOVIČKA

     

    Do našich aktivít sa zapojilo 272 ľudí  zo zdravotníckej  a  pedagogickej školy.

    Ďakujeme všetkým, ktorí nás neobišli  a tešíme sa na Vás o rok.

    PhDr. Mária Kuljovská (certifikovaný tréner pamäti)

  • Heydrichiáda

    Študentky našej školy navštívili výstavu pod názvom Heydrichiáda, ktorú žiaci Obchodnej akadémie D. M. Janotu spestrili zaujímavou prednáškou. Ďakujeme za rozšírenie našich vedomostí týkajúcich sa pravicového extrémizmu počas druhej svetovej vojny.                                                   
    Mgr. Stanislava Kubincová 

  • Exkurzia Nemocnica Bory

  • Pozývame na aktivity Dňa ústneho zdravia

  • Postup do krajského kola SOČ

    Iza Karolína Čáková z III. PS s prácou na tému Ostať prirodzená alebo splynúť s dobou, ktorá rieši problematiku trendov estetickej medicíny, postúpila do krajského kola Stredoškolskej odbornej činnosti. To sa uskutoční 26. 3. 2024 v Kysuckom Novom Meste. Srdečne gratulujeme, ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy a naďalej držíme prsty.
    -bj-

  • Zoznámte sa prosím – Chlórhexidín

    Chlórhexidín je látka s protizápalovým a antibakteriálnym účinkom. Obsahujú ho zubné pasty, gély aj ústne vody. S produktmi firmy Haleon, ktoré obsahujú chlórhexidín, zoznámil p. Toporcer vo štvrtok dievčatá z II.ZUA. Priblížil im intenzívnu starostlivosť pri pretrvávajúcich problémoch s ďasnami a parodontu, nakoľko až 83% dospelých trpí týmto ochorením. K motivácii a inštruktáži pacientov sme okrem iného dostali aj krásne zrkadlá a motivačné atlasy. Ďakujeme.
    Mgr. Pavlína Fongusová

  • Lyžiarsky kurz 2024

    Žiaci prvého ročníka našich škôl sa zúčastnili kurzu pohybových aktivít v prírode so zameraním na zimné športy  v lyžiarskom stredisku Snowparadise Veľká Rača Oščadnica. Lyžiarsky kurz sa konal v dvoch turnusoch, prvý 12. - 16. 2. pre žiakov I. UVA, I. VS, I. PSA triedy a druhý 26. 2 - 1. 3. pre triedy I. UVB, I. PSB a I. ZUA. Náplňou kurzu bolo naučiť každého začiatočníka základným pohybom na lyžiach a pokročilejších zdokonaliť v tom, čo už vedeli. Jeho súčasťou bolo zjazdové lyžovanie, snowboarding, pohyb a pobyt v prírode. Žiaci boli rozdelení do troch skupín na základe vstupnej diagnostiky lyžiarskych zručností v prvý deň kurzu. Poďakovanie patrí Lyžiarskemu stredisku Snowparadise Veľká Rača, ktorý nám vytvoril nezabudnuteľné zážitky na lyžiarskom kurze a zamestnancom Chaty Plemenár, kde sme mali zabezpečený obed. Na záver patrí veľké ĎAKUJEM inštruktorom za dobre odvedenú prácu a žiakom za disciplínu.
    PaedDr. Marianna Slanináková

  • HALÓÓÓ?

    Kurz STORYTELLINGU je zameraný na kultúru a umenie v minulosti a dnes. Rozvíja medzigeneračný dialóg, formuje vzťah mladej generácie k starej generácii, využíva pri tom tvorivé metódy a formy. Prebieha on-line. Do kurzu a celého projektu sa ochotne zapojili študentky II.PS triedy - Varholíková Barbora, Stráňavová Simona, Priečková Katka, Tatárková Sofia, Viatrová Kristína, Tomašíková Martinka, Potočárová Mária Agnes, Repáková Tatiána a Marika Podmanická. Projekt bude trvať do konca marca. Jednotlivé on-line komunikácie a aktivity prebiehajú spoločne v piatok a individualné rozhovory sa budú realizovať po dohode s vedúcou kurzu Monikou Necpálovou.
    Thalia Teatro tento medzigeneračný projekt realizuje  vďaka podpore hlavných partnerov: Fondu na podporu umenia a Fondu SK-NIC a v spolupráci so SZŠ sv. Františka z Assisi. Tento projekt je podporený z verejných zdrojov.

    Phdr. Mária Kuljovská, študentky II.PS

  • Valentínska kvapka krvi 2024

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná zdravotnícka škola sv. Františka z Assisi
    Horná 137, 022 01 Čadca
  • (+421) 041/433 51 22 - sekretariát,

Fotogaléria