Navigácia

Právne informácie

  • 2% z dane

    Vážení rodičia a priatelia školy, ďakujeme, že nám pomáhate skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane a umožňujete nám tak realizáciu mnohých projektov. Ak sa rozhodnete aj dnes darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to: Na tomto mieste si zároveň môžete stiahnuť vyhlásenie s nižšie uvedenými údajmi nášho združenia.

    AKO POSTUPOVAŤ?
    Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ?
    Podávate si daňové priznanie sami?
    Postup pre právnické osoby

  • Školské kolo SOČ

    Tento rok sme si na školskom kole Stredoškolskej odbornej činnosti spojenom aj so SOŠp sv. Márie Goretti vypočuli zaujímavé projekty našich študentov. V okresnom kole nás bude 8. marca reprezentovať Iza Karolína Čáková z III.PS s prácou na tému Ostať prirodzená alebo splynúť s dobou, ktorá rieši problematiku trendov estetickej medicíny. Daniela Jarabicová (III.UVA) sa venovala problematike inklúzie v práci na tému Rozvíjanie prosociálneho správania u detí v predškolskom veku, s ktorou sa taktiež predstaví na okresnom kole. Gratulujeme a držíme prsty v ďalších kolách postupovej súťaže.
    -bj-

  • Friendly - študentský podcast

    Milí študenti,
    predstavujeme vám nový študentský podcast FRIENDLY. Odštartujeme ho pilotnou epizódou, ktorá je zároveň úvodom do série podcastov s témou Ostať prirodzená alebo splynúť s dobou. Práve takúto otázku si položila Iza Karolína Čáková z III.PS pri tvorbe Stredoškolskej odbornej činnosti. A tak sa zrodilo moderátorské duo Friendly podcastu – Iza a Matúš Hrubý (I.PSA). Týmto vás pozývame vypočuť si prvú epizódu a motivovať vás k spolupráci, či už výberom témy, hostí alebo priamo aktívnou účasťou.
    Tešíme sa na vaše nápady.
    Iza a Matúš

  • Olympiáda v anglickom jazyku

    V uplynulých mesiacoch sa konala na našej škole obľúbená Olympiáda v anglickom jazyku. V mesiacoch november a december 2023 prebehli postupne triedne kolá a školské kolo. Poradie na prvých miestach bolo nasledovné:
    1.    miesto:        Alexandra Tomčiaková (II. ZUA)
    2.    miesto:        Aneta Vnuková (I. PSB)
    3.    miesto:        Barbora Kormancová (IV. ZUA)
    Školského kola sa zúčastnilo 14  študentiek a študentov, ktorým sa chceme poďakovať za snahu a účasť. Alexandra v januári reprezentovala našu školu aj na okresnom kole, kde získala pekné 3. miesto. Srdečne gratulujeme.
    učiteľky ANJ

  • "Správne kroky" školy pre inovácie

    Inovatívne streDnutie, ktoré sa konalo 13.2.2024 na Strednej zdravotníckej škole v Dolnom Kubíne, malo za cieľ sieťovanie škôl s podobných odborovým zameraním, aktivitzáciu žiakov a rozvoj ich zručností prostredníctvom tvorby návrhov a ich prezentácií pred odbornou porotou. Naše študentky Sabína Kotyrová (IV.PS) a Iza Karolína Čáková (III.PS) predstavili dobrovoľnícky projekt Správne kroky nadväzujúci na aktivity šrudentskej aktivity Sydiano v prevencii syndrómu diabetickej nohy a nastavenie edukačného programu pre ďalšie ochorenia, či vytvorenie databanky edukačných materiálov. Úspešný projekt našich dievčat ocenila i odborná porota.
    -bj-

  • Výtvarná súťaž - Biblia očami detí a mládeže

    V pondelok, 05.02.2024, sa žiačky SOŠ pedagogickej sv. Márie Goretti a SZŠ sv. Františka z Assisi opäť stretli v rámci školského kola  výtvarnej súťaže „Biblia očami detí a mládeže 2024“. Tohtoročná téma niesla názov „Vytrvať vo viere“ a inšpiráciou sa stali vybrané kapitoly z kníh Nového a Starého Zákona.
    Výsledky školského kola za SZŠ:
    1.miesto -  Mária Mazúrová, 1.PSA, postup na diecézne kolo
    2.miesto – Soňa Šotkovská, 4.ZUA, postup na diecézne kolo
    3.miesto – Aneta Vnuková, 1.PSB, postup na diecézne kolo
    Diplom za tvorivý prístup získala: Denisa Iványiová, 2.ZUA.
    Výhercom gratulujeme a všetkým zúčastnením ďakujeme za účasť, pekné práce a dobrú atmosféru.
    Mgr.art. S. Liptáková

  • Hviezdoslavov Kubín 2024

    Dňa 7. februára 2024 sa na našej škole konalo školské kolo 70. ročníka súťaže v prednese poézie a prózy – Hviezdoslavov Kubín.
    Výsledky v kategórii poézia:
    1. miesto – Sebastián Kováčik, II. PS, s postupom do okresného kola
    2. miesto – Iza Karolína Čáková, III. PS, s postupom do okresného kola
    3. miesto – Matúš Hrubý, I. PSA, s postupom do okresného kola
    Výsledky v kategórii próza:
    1. miesto – Ema Kubašková, II. ZUA, s postupom do okresného kola
    2. miesto – Vanessa Pajerová, I. PSA, s postupom do okresného kola
    Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a umelecký zážitok.
    Mgr. Lenka Marčišová

  • Okresné kolo vo volejbale

    Ďakujem našim skvelým študentom a študentkám za vzornú reprezentáciu školy na okresnom kole vo volejbale. Ukázali ste svojho športového ducha. Svojim pozitívnym prístupom ste si získali srdcia rozhodcov aj divákov. Vytvorili ste príjemnú športovú atmosféru plnú dramatických okamihov. Gratulujeme k získaniu 2. miesta.
    Mgr. Stanislava Kubincová, Mgr. Marián Ponek 

  • Vstup do kinestetiky

    Kinestetika je umenie vedomého pohybu, schopnosť používať vlastný pohyb v kontakte s inými ľuďmi takým spôsobom, aby sme ich podporili v ich vlastných pohybových zručnostiach. Vedie k pokroku ľudí, ktorí potrebujú starostlivosť a podporuje aj zdravie tých, ktorí sa o nich starajú. Naša zdravotnícka škola je prvou na Slovensku, ktorá prostredníctvom lektory a trénerky kinestetiky Anny Zmajkovičovej umožnila študentom absolvovať kurz kinestetiky.
    -bj-

  • Vianočný koncert 2023

    Vianočné obdobie je za nami, my sa však k nemu vrátime spomienkou na vianočný koncert. 22. december bol dňom, počas ktorého sa našou školou ozývali tóny krásnych vianočných piesní, klavíra, heligónok, saxofónu, huslí a gitary. V tento deň sa uskutočnil v škole Vianočný koncert 2023. Koncert, počas ktorého študenti a študentky našej školy predviedli svoje hudobné nadanie a talent, bol tým najkrajším ukončením roka. Sprevádzali nás ním moderátori Matúš Hrubý zo SZŠ a Anička Letová zo SOŠ pedagogickej. Vianočné melódie vo všetkých prítomných navodili sviatočnú náladu a ešte viac ju umocnili slová pani riaditeľky, ktorá všetkým popriala pokojné a požehnané Vianoce. Veríme, že sme tak začali novú krásnu tradíciu, v ktorej budeme pokračovať aj v nasledujúcich rokoch.
    Mgr. Katarína Kubašková, PaedDr. Marcela Podmanická

  • Vyhodnotenie školského kola Olympiády ľudských práv

    Dňa 11. 12. 2023 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády ľudských práv. Olympiády sa zúčastnilo 28 žiakov z oboch škôl, ktorí vedomostne zastupovali svoju triedu. Na olympiáde žiaci preukázali vysoké znalosti z uvedenej problematiky a zároveň si užili veľa zábavy. Všetkým výhercom srdečne blahoželáme a zúčastneným ďakujeme.
    1. miesto získala II. UVB – Uhliariková Klára, Poláková Timea
    2. miesto získala II. PS – Hančínová Natália, Plevková Sabína
    3. miesto získala III. UVB – Murčová Marianna, Mekiňová Alžbeta.
    PhDr. Martina Mitková

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScRozvrhy boli aktualizované
  • Vianočný volejbalový turnaj o pohár riaditeľky škôl

    V uplynulom období sa na našej škole odohral tradičný volejbalový turnaj. Do finále postúpili triedy IV. PS, IV. ZUA, IV. UVA, III. UVB a II. VS. V ťažkých bojoch obsadila 3. miesto trieda IV. ZUA. Po vyrovnaných súbojoch sa na 2. mieste umiestnila trieda II. VS. Prvenstvo z minulého roka obhájili študentky z triedy IV. UVA. Všetci hráči ukázali kus bojového volejbalového srdca. Víťazom srdečne gratulujeme.  
    Stanislava Kubincová

  • Ako sa zdravo stravovať ...

    Študentky IV.ZUA motivovali deti v Materskej škole Svrčinovec, ako sa správne stravovať, aby mali zdravé zúbky.
    Mgr. Marianna Koperová 

  • Anglické divadelné predstavenie

    V stredu 6. 12. 2023 si študenti našej školy dopriali mikulášsky darček v podobe účasti na divadelnom predstavení Pygmalion v podaní TNT THEATRE BRITAIN v Dome odborov v Žiline. Pod dozorom vyučujúcich anglického jazyka si vychutnali profesionálne herecké výkony a perfektnú angličtinu hercov pochádzajúcich z Veľkej Británie. Domov sme sa vrátili obohatení o pekný kultúrny zážitok, overili sme si, čo vieme a nadobudli sme chuť do ďalšieho štúdia angličtiny.
    učiteľky ANJ

  • Predvianočná báseň vo Viedni....

    V žiari svetielok tešíme sa na príchod Spasiteľa Krista ...

    Aj tento rok si naši noví, rovnako aj starší študenti mohli pozrieť a vychutnať atmosféru predvianočnej  Viedne. Že sa tu narodila, vládla a aj zomrela najväčšia cisárovná  európskych dejín vieme, že je miestom mnohých rokovaní na najvyššej úrovni, tiež vieme. Niektorí študenti však podotkli aj to, že je  najdrahšou európskou metropolou, ale aj napriek tomu sme ochutnali  ich povestný punč, aj nejaké drobné miestne špeciality. Počas nášho putovania nás sprevádzala žiara denného svetla.  Večer, keď na mesto padala tma, nám na cestu smerom k autobusu svietila žiara miliónov malých svetielok z prekrásnej výzdoby ,ktorou sa toto veľkomesto pýši. Na záver od nás putujúcich – pre Vás všetkých malý vinš od Dobroslavy Luknárovej:
    Do sveta, kde vládnu toľké hrubé slová,
    Nehodí sa vôňa Vianoc – vanilková.
    A predsa prichádza, vznáša sa vôkol nás.
    Do sŕdc človečenských zaznieva tichý hlas:
    „ Láska buď tu  s nami......... “ ľuďmi tejto zeme.
    Zvoň na naše srdcia, aj keď zabudneme.
    Aj keď to nechceme, zvoň a prebuď v duši
    tichučkú ozvenu - Prosím, prosím, prosím -  
    o takú premenu:
    Nech cesta ku srdcu zostane vanilková, medová, vianočná!
    Tak Vám aj my prajeme požehnané vianočné sviatky, nech tie Vaše srdcia nikdy neprestanú zvoniť a prebudia v druhých tichú ozvenu a zrkadlo Vašej láskavosti.
    S.Kubincová, M. Kuljovská

  • ÁNO PRE ŽIVOT

    Milí študenti a kolegovia, v mene neziskovej organizácie Áno pre Život vám všetkým veľmi pekne ďakujem, že ste sa zapojili do vianočnej charitatívnej akcie a pripravili darčeky pre mamičky s deťmi. Nech vás pod vianočným stromčekom pri rozbaľovaní Vašich darčekov hreje pocit, že ste pomohli niekomu v núdzi. Ešte raz veľmi pekne ďakujem a prajem požehnané vianočné sviatky.
    Mgr. Silvia Pytelová

  • Deň otvorených dverí 2023

  • Športové fotonávraty

    Okresné kolo vo florbale žiačok stredných škôl pre školský rok 2023/2024. Dievčatá vybojovali skvelé 2. miesto. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.
    Mgr. Marián Ponek

  • Kúzlo vianočnej pomoci 2023

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná zdravotnícka škola sv. Františka z Assisi
    Horná 137, 022 01 Čadca
  • (+421) 041/433 51 22 - sekretariát,

Fotogaléria