Navigácia

Právne informácie

  • Svetový deň boja proti AIDS

    V piatok 1. decembra 2023 bude pod záštitou Kancelárie WHO na Slovensku vrcholiť už 17. ročník kampane Červené stužky, ktoré sú symbolom boja proti AIDS. AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého jedného z nás. V priestoroch našej školy budete mať možnosť zobrať si stužku, ktorej nosením vyjadríte solidaritu v boji proti chorobe AIDS.
    Mgr. Dominika Račková

  • Piškvorkový (Tic-Tac-Toe) turnaj: šk. kolo 6. 12. 2023

    (VI. ročník strategickej stolnej hry - hlavolamu na precvičenie mysle a otestovanie logických schopností)

    Víťazmi viac ako hodinového zápolenia každého s každým sa napokon stali:
    1. miesto: Barbora Varholíková, II. PS (postup do súťaže medzi „našimi“ školami)
    2. miesto: Matúš Majchrák, I. PSB
    3. miesto: Simona Stráňavová, II. PS
    Gratulujeme a tešíme sa na záverečný novoročný turnaj o majstra SZŠ sv. Fr. z Assisi a SOŠPg sv. M. Goretti. Škoda, že sa pre nemoc nemohli školského kola zúčastniť všetci hráči. Okrem sponzorov cien ďakujeme aj pohotovému fotografovi a vyučujúcemu informatiky Mgr. Pavlovi Chupáčovi.

    Nikola Jedináková, Marika Podmanická (obe z II. PS) a Ing. Viktor Kubinec (vyučujúci INF)

  • Kinestetika - umenie vedomého pohybu

    Kinestetika je schopnosť používať vlastný pohyb v kontakte s inými ľuďmi takým spôsobom, aby ich mohol podporiť v ich vlastných pohybových zručnostiach. Práve toto bolo náplňou prvého workshopu s lektorkou Annou Zmajkovičovou, trénerkou kinestetiky. Študenti 2. PS sa zoznámili so základnými informáciámi tohto "umenia", tak dôležitého pre ich povolanie i ochranu svojho vlastného zdravia.
    -bj-

  • Cesta za poznaním

    V pondelok sa žiačkam I. a II. ZUA otvorili dvere do Múzea patológie v Opave. Mali sme možnosť vidieť cez 250 exponátov od cirhózy pečene, pľúc poškodených fajčením, obličkových kameňov, až po nádory mozgu alebo aj 100 rokov staré tetovanie. Nasledovala interaktívna prednáška zameraná na techniky dezinfekcie rúk. Kontrolu dezinfekcie si každá z dievčat overila pod UV lampou a to je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Prehliadli sme si aj Slezskú univerzitu a poinformovali sa o možnostiach štúdia v odbore dentálna hygiena. Záver odbornej exkurzii patril poznávaniu a bol dôkazom, že Opava je s množstvom historických pamiatok skutočným hlavným mestom Českého Sliezska.
    Mgr. Pavlína Fongusová, PhDr. Mária Kuljovská

  • Svetové imatrikulácie 2023

    Dňa 15.11.2023 sa konali imatrikulácie prvých ročníkov oboch našich škôl. Bohatý program si pripravili aj tretiaci, ktorí privítali prvákov do študentského cechu. Veríme, že žiaci budú robiť dobré meno našej škole nielen u nás, ale aj vo svete.

  • Školenie ITOP

    Aj vďaka Curaproxu študenti 4. ZUA a 3. ZUA získali v oblasti dentálnej hygieny nové vedomosti a praktické zručnosti.
    KPM, FP

  • Športové fotonávraty - Super Florbal pohár

    Historická účasť chalanov zo SZŠ na okresnom kole stredných škôl Super Florbal Pohár. Isto na nich súperi nezabudnú, a to je len začiatok ich športového zápolenia. Ďakujem.
    Mgr. Marián Ponek

  • Národná súťaž HIV / AIDS prevencia

    Mládež Slovenského Červeného kríža pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS zorganizovala už VII. ročník Národnej súťaže HIV/AIDS prevencia.

    Súťaž sa skladá z 2 súťažných kôl:
    1. Online kolo súťaže HIV/AIDS prevencia sa uskutočnilo 16.11.2023. Do súťaže sa mohli zaregistrovať družstvá zložené z 3 členov – všetci členovia musia navštevovať rovnakú školu, za každú školu sa mohlo prihlásiť a súťažiť maximálne 1 družstvo, ktorého členovia navštevujú 1. - 2. ročník strednej školy, členovia družstva nemuseli byť z jednej triedy a každý člen družstva sa môže súťaže zúčastniť iba 1x za život. Prvých 10 najlepších družstiev postupuje do druhého národného kola.
    2. Národné kolo súťaže HIV/AIDS prevencia sa uskutoční v Bratislave dňa 1.12.2023.
    Našu školu reprezentovalo družstvo z II.PS triedy, menovite študentky Natália Hančínová, Sabína Plevková, Katarína Priečková. Umiestnili sa na 17 mieste z 84. A čo povedali dievčatá o tejto súťaži?
    „Táto súťaž nám priniesla nové poznatky, zaujímavosti, skúsenosti, ktoré môžeme posúvať ďalej.” „Bola veľmi prínosná a bavila nás.” „Každý by si ju mal vyskúšať.”
    PhDr. Mária Kuljovská

  • Pápežské misijné diela

    Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do zbierky „Sladká pomoc“, ktorej výťažok je 510 Eur. Čistý výnos pôjde deťom a mladým ľuďom v Keni, Rwande, Etiópii a v Ugande. Všetkým darcom patrí úprimné Pán Boh zaplať!
    Mgr. Marta Rosinová

  • Zubné náhrady

    Dominika Gáborová a Laura Poláková z III.ZUA edukovali seniorov v DSS Horelica. Spolu s dentálnymi hygieničkami s firmy Petramed naučili klientov, že len ponorenie zubnej náhrady do pohára s čistiacou tabletou nestačí a nenahradí dôkladne mechanické očistenie protézy. Seniori si vyskúšali, ako fungujú fixačné gély a dievčatá im zdôraznili i potrebu preventívnych zubných prehliadok. Ďakujeme.
    Mgr. Pavlína Fongusová

  • Deň diabetu 2023

  • Zdravý úsmev

    "Zdravý úsmev" rozdala IV. ZUA 80 žiakom v Cirkevnej základnej škole R. Zaymusa v Žiline.
    KPM

  • Športové fotonávraty

    Naši chlapci získali v okresnom kole v bedmintone žiakov stredných škôl pre školský rok 2023/2024 krásne 2. miesto, dievčatá sa umiestnili na štvrtom mieste. V školskom roku 2022/23 získala zdravotka 4. miesto vo florbalovej súťaži.
    Mgr. Marián Ponek

  • To je zákon, kamoš ....!

    V priestoroch Kysuckej knižnice sa dňa 2. 11. 2023 uskutočnila prednáška venujúca sa problematike kyberšikany, bezpečnosti v online priestore a trestnoprávnej zodpovednosti. Lektorka srž. Mgr. MArcela Voreková oboznámila žiakov prvých ročníkov so základmi priestupkového a trestného zákona i všeobecnými nariadeniami v našom meste.
    Mgr. Marta Liptáková 

  • Návšteva u susedov

    Minulý týždeň sa nám otvorili brány Nemocnice Agel Třinec Podlesí. So žiačkami II.PSV sme spoznali prevádzku Kardiochirurgického oddelenia a takisto Telemedicínske centrum. Videli sme prácu lekárov a biomedicínskych inžinierov pri simulácii kardiologických výkonov s využitím 3D tlače a virtuálnej reality pri plánovaní zložitých srdcových operačných výkonov.
    PhDr. Katarína Koniarová

  • Ponožkový október 2023

    Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili charitatívnej zbierky. Ponožkový október je iniciatíva, ktorá vznikla v roku 2017 ako podpora ľudí, ktorí trpia chudobou, bezdomovectvom alebo inými formami sociálnej vylúčenosti. Cieľom bolo vyzbierať a distribuovať ponožky pre tých, ktorí ich najviac potrebujú, konkrétne Charita sv. Gianny a Áno pre život. Ponožky sú dôležité pre udržanie tepla i zdravia, aj keď často ako dar podceňované. Práve táto akcia bola jednou z príležitostí niečo zmeniť a pomôcť.
    Mgr. J. Krčmáriková, Mgr. M. Jánošíková, Z. Podoláková a D. Račková (3.PS)

  • Študentská kvapka krvi 2023

  • Súťažili sme v osemsmerovkách

    Dňa 9.10.2023 sa na našej škole v priestoroch šk. internátu uskutočnila súťaž v lúštení osemsmeroviek. Na podnet vyučujúceho informatiky ju zorganizovali žiačky Nikola Jedináková a Marika Podmanická z II. PS.

    Štyridsať účastníkov z oboch našich škôl (t. j. SZŠ aj SOŠPg) riešilo tajničku zloženú z 25 písmen.

    Víťazmi sa stali:

    1. miesto: Natália Hovořáková z II. PS

    2. miesto: Adéla Gondová.z I. UVA

    3. miesto: Natália Hrdiňáková z I. PSB

    4. miesto: Kristina Krišťaková z I. PSB

    5. miesto: Peter Krenžel z I. PSB

    Víťazom blahoželáme a každému (či už účastníkom alebo organizátorom a tvorcovi diplomov) ďakujeme.Veríme, že prvý ročník tejto zaujímavej súťaže nebol posledným :-)

    Nikola Jedináková, II. PS

  • Zapojte sa do zberu starých mobilov

    Do 15. novembra 2023 môžete priniesť staré mobily a zahrať si tak aj o hodnotné ceny pre seba i pre školu. Zber koordinuje Mgr. Jana Kordeková.

  • IV.ZUA rozdávala zdravý úsmev v MŠ Svrčinovec

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná zdravotnícka škola sv. Františka z Assisi
    Horná 137, 022 01 Čadca
  • (+421) 041/433 51 22 - sekretariát,

Fotogaléria